Aktualizace územní plánu odsouhlasena, na zeleni u kruhového objezdu se může začít stavět

V úterý 17.6.2014 proběhlo jednání Zastupitelstva města Brna (ZMB), na kterém se od 14.00 začal projednávat bod Aktualizace územního plánu.

 

V interpelacích občanů jsem jako zastupitelka městské části a také jako zástupce petentů vystoupila s důraznou žádostí a zdůvodněním, aby ZMB neschvalovalo změnu plochy zeleně u kruhového objezdu na plochu CO (obchod a služby). Žádala jsem také, aby plocha východně za hřbitovem zůstala zelení krajinnou. Zbytečně.

Zastupitelstvo Aktualizaci …. odsouhlasilo, včetně dvou zastupitelů z Komína (ODS a ČSSD).

Jmenovité hlasování jednotlivých zastupitelů i s komentářem k průběhu zastupitelstva je zveřejněno zde:

http://www.zelenebrno.cz/ods-a-cssd-bez-diskuse-odhlasovaly-obri-nepruhlednou-aktualizaci/

U kruhového objezdu je tedy cesta otevřená k další stavbě polyfunkčního domu, ovšem
s dopravním napojením záhadným.

Ráno bylo na jednání přítomno odhadem  40 – 60 hostů. Jednací sál byl úplně plný a byly
v něm cítit  emoce. Až na usměvavého radního Macka, do jehož kompetence územní plán spadá. On si byl snad už ráno naprosto jist, že mu jeho rodná strana ČSSD a strana
s potřebou betonovat ODS, tu jeho stavbu u přehrady zlegalizuje.

Osobně se vůbec nebudu divit, když dojde ve vztahu ke schválené Aktualizaci … na žaloby. Jednak v souvislosti se zpracováním  Aktualizace nebylo dodrženo zadání – vždyť i naše stavební komise a po ní zastupitelstvo se snažili místo připomínek k navrženým změnám tvořit nový územní plán Komína. Například   tím, že měnili zeleň na Komínských lukách na plochu pro sport nebo plochy s rodinnými domy na plochy s bytovými domy, dalším důvodem mohou být některé procesní chyby.

Materiál Aktualizace …. je rozsáhlý, porovnat stav současný s navrhovanými změnami a odsouhlasenými změnami není pro občana jednoduché. Nyní lze konstatovat, že samostatně studií budou posuzovány plochy Komín – Žabovřesky – jedná o tzv. kapacitní plochu mezi Pastvinami a Štursovou navrženou pro bydlení. Samostatně studií bude posuzována další rozvojová plocha určená pro bydlení u ul. Řezáčova.

V souvislosti se schválenou Aktualizací … se kromě zeleně u kruhového objezdu mění plocha zeleně a bydlení u ulice Kroftovy, Štursovy na plochu komunikace. Farská zahrada z původní  plochy bydlení na zeleň. Vedle rodinných domů mohou stát bytové domy nebo jinak řečeno rodinné domy mohou být přestavěny na bytové nově na ulicích Štursova, Hlavní, Kristenova, Branka.

Odkaz na kompletní podklady najdete zde:

http://www.zelenebrno.cz/obri-aktualizace-uzemniho-planu-jak-magistrat-nalozil-s-vasi-pripominkou/

Milada Blatná

zastupitelka

tel. 608521838

milada.blatna@seznam.cz

Komín1

Příspěvek byl publikován v rubrice Dění v obci, Správa obce – radnice. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.