V přísném utajení proběhla celobrněnská soutěž o nejzelenější městskou část.

Jen si klademe otázku, zda se snahou být nejlepší v městě Brně naši radní nezašli příliš daleko.

 

Těmito větami  kolega zastupitel Točík doplnil fotografii hodně, ale hodně přerostlé trávy u jejich domu, která visí na nástěnce zelených u Úřadu městské části Brno – Komín. V současné době je vyvíjena snaha poséci trávu co nejrychleji v celém Komíně. Vlastně by nebylo o čem psát, kdyby zastupitelům nepřišli maily, kde paradoxně právě někteří radní sdělují firmě PARK, že se s tak špatně ošetřenými plochami zeleně nesetkali ani hodně na východ od hranic. A pokud nebude tráva řádně posečena, potom navrhnou zrušení smlouvy a sankce. Jakoby zapomněli, že to byli právě oni, členové Rady městské části, nikoliv úředníci, kteří způsobili, že se celé jaro neseklo.

Důvod byl prostý. V říjnu 2013 rada stáhla ze svého programu výběrové řízení na zajištění veřejné zakázky na údržbu ploch veřejné zeleně v MČ Brno–Komín. Bez uvedení důvodu. A teprve v půlce dubna radní rozhodli o vítězi výběrového řízení. A znovu nastal problém, vítěz nebyl schopen dodat potřebné dokumenty nezbytné pro sepsání smlouvy. A tak uplynul další čas a tráva mezitím rostla, kvetla, odkvétala a bytněla. Proto rozumím vysvětlení pana Šimáčka, jednatele firmy PARK, který 12.6.2014 písemně vysvětlil zastupitelům, že firma převzala neudržovaný travní porost a sečení musí provádět nadvakrát. Nejprve jej ošetřit větší technikou, která porost rozdrtí. Následně opakovaně poséci  se sběrem.

Firma smlouvu o údržbě zeleně podepsala až  27.5.2014, je tedy docela pochopitelné, že
stihnout posekat celý Komín za 14 dnů  by byl docela zázrak.

Milada Blatná

zastupitelka

milada.blatna@seznam.cz

tel. 608521838

Tráva Komín 2

Příspěvek byl publikován v rubrice Dění v obci, Glosy, Správa obce – radnice. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.