K projektu obnovy zeleně Řezáčova


Realizace projektu obnovy zeleně na ulici Řezáčova budí u některých občanů emoce. Vysvětlení cílů projektu i jednotlivých kroků, včetně vyjádření projektantky a renomovaného odborníka na městskou zeleň najdete na stránkách MČ Brno-Komín.

 

Vyjádření předsedy komise ŽP a starostky

Vyjádření projektantky Ing. Kiszové

Obecný názor k sídlištní zeleni Ing. Petr Förchtgotta

Projektová dokumentace

Cílem projektu „Obnova funkčního stavu stávajících ploch a prvků veřejné zeleně na ulici Řezáčova v MČ Brno-Komín“ bylo řešit včas a komplexně zeleň, u které byl zásah naléhavý. Chtěli jsme předejít možným havarijním stavům, škodám či plošnému odumírání, a to řešením, které podpoří perspektivní dřeviny a výsadbou nových umožní získat novou kvalitu. Dalším cílem je druhově i pohledově pestrá zeleň, druhy jsou voleny tak, aby vzrostl počet kvetoucích i jinak zajímavých dřevin, pestrost by měla vést i k zlepšení psychologické, estetické i biologické funkce zeleně v řešené lokalitě.

Uvědomujeme si, že tato skoková náprava přes 30 let zanedbávaného stavu působí drsně. Jsme ale přesvědčeni, že je to potřebné řešení – někdy je třeba pro kvalitní budoucnost něco přítomného obětovat, jakkoliv takovou oběť nepřinášíme rádi.

Petr Čermák, Milada Blatná

Příspěvek byl publikován v rubrice Dění v obci. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.