První polní cesty v okolí Komína byly obnoveny

Před více než rokem (24. 3. 2021) jsem zde psal o záměru obnovy polních cest na katastru Komína. Jsem velmi rád, že nyní mohu napsat, že první obnovy již proběhly a je na ně radost pohledět. V říjnu a listopadu loňského roku byly zaměřeny a následně osázeny první dvě polní cesty – existující cesta za sídlištěm Řezáčova (od bývalé točky trolejbusu k potoku, viz fotografie) a rozoraná (v katastrální mapě stále existující) cesta od významného krajinného prvku „V Zátiší“ po rozcestí u Farmy pod Mniší horou. Stromy MČ Komín získala v rámci realizace projektu „Stromy pro život“ podpořeného v participativním rozpočtu „Dáme na Vás“ v roce 2019.

cesta_polni-2

Tato komínská inciativa byla navíc inspirací pro další městské části a je podporována městem Brnem. Obdobně jako v Komíně město plánuje postupovat i v dalších městských částech. Jde například o Líšeň, Holásky, Tuřany či Slatinu. Prospěch z těchto cest může být velmi pestrý – omezení postupující eroze půdy, zatraktivnění rekreačně využívané krajiny, zlepšení její prostupnosti i zpříjemnění mikroklimatu při velkých vedrech. Rádi bychom proto obnovili další cesty v okolí Komína, vhodných míst je zde ještě několik – pokračování této aktiviny je jednou z mnoha součástí našeho programu na příští volební období.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dění v obci, Komunální volby, Správa obce – radnice. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.